Wie zijn we?

In oktober 2020 opende de GALERIE BRACHOT haar deuren in het hart van Durbuy.

Al vier generaties lang helpt de familie Brachot om gerenommeerde kunstenaars zoals René Magritte, Paul Delvaux, Panamarenko en Roman Opalka in de kijker te zetten en om jonge talenten in de hedendaagse kunst te ondersteunen. Vandaag wordt deze rijke geschiedenis voortgezet door Isy Brachot en zijn vrouw Sabrina.

De werken die worden gepresenteerd bij GALERIE BRACHOT zijn geselecteerd door bezoeken aan kunstenaars, de ontdekking van schatten in privéhuizen en een kundige mix van passie en kennis voor moderne en hedendaagse kunst door de selectie van unieke en belangrijke werken in de carrière van de gepresenteerde kunstenaars.

Deze selectie combineert het oog van de gepassioneerde verzamelaar met de expertise van de veeleisende galeriehouder.

GALERIE BRACHOT is verheugd haar expertise en advies aan haar klanten te kunnen aanbieden door de achtergrond van Isy Brachot te combineren met de frisse en dynamische blik van zijn vrouw, Sabrina, die met haar ervaring in uitgeverij en marketing een mooi evenwicht brengt tussen traditie en hedendaagse communicatiemiddelen.

GALERIE BRACHOT is veel meer dan een tentoonstellingsruimte. Het is een ruimte waar emotie tot leven komt, waar kunst een ervaring op zich wordt en een boeiend tapijt weeft tussen moderne en hedendaagse kunst.

Sinds 2020 hebben Sabrina en Isy Bachot er een erezaak van gemaakt om de link te creëren die elke verzamelaar verbindt met de emotie die een kunstwerk met zich meebrengt. Ze willen hun passie delen voor de werken die ze selecteren, de carrière van de kunstenaar, de boodschap die ze willen overbrengen en hun betrokkenheid bij de kunstgeschiedenis of bij de maatschappij van vandaag.

Het begon allemaal in 1915 met Isy Brachot I, die een galerie en een tijdschrift, L'Art belge, oprichtte.
Zijn zoon, Isy Brachot II, nam het stokje over door een nieuwe galerie op te richten die hij openstelde voor de moderniteit met Dali, Léger, Picasso, Ensor, de École de Laethem-Saint-Martin en jonge Belgische talenten zoals Delmotte.

Zijn zoon, Isy Brachot III, een jonge doctor in de rechten, en zijn echtgenote Christine Duchiron begonnen een formidabele samenwerking met de surrealistische kringen die de galerie beroemd zouden maken. De galerie zou haar vruchtbare ontwikkeling voortzetten door stromingen als het hyperrealisme te onthullen, kunstenaars als Beuys, Buren, Opalka, Panamarenko, Gina Pane, Rauschenberg en vele anderen.
De galerie Brachot werd bekend buiten onze grenzen, opende een ruimte in Parijs en wisselde werken uit met de beroemdste galeriehouders ter wereld (Leo Castelli in New York, Maeght in Parijs, enz.).

Isy Brachot werkte samen met zijn ouders voordat hij in 2000 de leiding overnam van Galerie Brachot en in 2004 zijn eigen galerie begon.


Dat jaar opende hij een afdeling voor hedendaagse kunst genaamd "Galerie Gabriel Brachot" in een van de levendigste wijken van Brussel, waar hij werk tentoonstelde van jonge hedendaagse kunstenaars zoals Guillaume Liffran, Sebastien Delire, Alain Bornain, Berend Hoekstra, Hilarius Hofstede, Christian Denzler, Robert Quint en Cathy Coez.

In 2006 verhuisde Isy Brachot naar de Louizalaan en opende hij de Espace Gabriel Brachot.
 Vanaf 2010 specialiseerde hij zich als consultant in moderne en hedendaagse kunst voor de kunstenaars met wie Galerie Brachot heeft samengewerkt en die zij al vele jaren verdedigt.

Hij verfijnde zijn expertise in het Belgische surrealisme met René Magritte, aan wie hij zich exclusief wijdde door al zijn kennis over het onderwerp te combineren met de ervaring van zijn familie.