Wie zijn we?

Galerie B werd in oktober 2020 opgericht door Isy Brachot en zijn echtgenote Sabrina.

Galerie B biedt haar klanten deskundigheid en advies. Hierbij combineert ze de achtergrond en kennis van Isy Brachot met de frisse en dynamische blik van zijn echtgenote. Met haar ervaring in de uitgeverij- en marketingsector zorgt zij voor een mooi evenwicht tussen traditie en hedendaagse communicatie.

Het begon allemaal in 1915, toen Isy BRACHOT I een galerie en een tijdschrift oprichtte, "L'Art belge".

Later nam zijn zoon, Isy BRACHOT II, het roer over en begon ook hij een nieuwe galerie. Met werk van Dalí, Léger, Picasso, Ensor en de Latemse School zette hij de deur open voor de moderne kunst. Hij ontdekte zelfs jong Belgisch talent zoals Marcel Delmotte.

Zoon Isy BRACHOT III, een jonge dokter in de rechten, en diens vrouw, Christine Duchiron Brachot, bewogen zich gefascineerd in surrealistische kringen. De galerie maakte naam en ontwikkelde zich verder. Ze stond aan de wieg van het succes van stromingen zoals het hyperrealisme en kunstenaars als Beuys, Buren, Opalka, Panamarenko, Gina Pane, Rauschenberg en vele anderen.

Galerie Brachot verwierf ook buiten onze landsgrenzen grote faam. Ze opende een locatie in Parijs en wisselde werken uit met de beroemdste kunstgalerieën ter wereld (Leo Castelli in New York, Maeght in Parijs...).

Isy Brachot, de vierde generatie, werkte samen met zijn ouders tot hij in 2000 het beheer van de Galerie Brachot overnam en in 2004 zijn eigen galerie begon.

Datzelfde jaar opende hij in een van de levendigste wijken van Brussel een sectie hedendaagse kunst. Die kreeg de naam "Galerie Gabriel Brachot" mee. Hij stelde er werk tentoon van jonge hedendaagse kunstenaars als Guillaume Liffran, Sebastien Delire, Alain Bornain, Berend Hoekstra, Hilarius Hofstede, Christian Denzler, Robert Quint, Cathy Coez...

In 2006 verhuisde Isy Brachot IV naar de Louizalaan, waar hij de Espace Gabriel Brachot opende.

Vanaf 2010 ging hij zich als consulent specialiseren in moderne en hedendaagse kunst. Die kennis wendde hij aan bij de kunstenaars met wie de Galerie Brachot jarenlang heeft samengewerkt.

Met René Magritte bekwaamde hij zich verder in het Belgisch surrealisme. Hij legde zijn eigen kennis en de ervaring van zijn familie samen en wijdde zich exclusief aan deze kunstenaar.

Het is met trots dat Sabrina en Isy Bachot in 2020 deze link creëerden. Hiermee hopen ze alle verzamelaars de emotie te laten beleven die alleen een kunstwerk kan oproepen.

Ze willen hun passie delen voor de geselecteerde werken, de carrière van de kunstenaars, de boodschap die ze proberen over te brengen en hun rol in de geschiedenis van de kunst of de maatschappij.

Ze keren terug naar de essentie van een kunstwerk, ze weigeren het te herleiden tot wat het slechts gedeeltelijk is: een belegging of investering. En dat terwijl de markt dit vandaag maar al te vaak als enige argument naar voor schuift.

Een kunstwerk is het product van een mens die zijn visie wil delen, zijn gevoelens, de manier waarop hij de wereld ervaart. Hij schenkt een deel van zichzelf weg, in alle eenvoud en met de schoonheid en kwetsbaarheid die kunstenaars sinds het ontstaan van de kunst typeren.

Daarom hebben Sabrina & Isy Brachot besloten om hun eigen galerieruimte te creëren, Galerie B.

Galerie B biedt haar klanten diverse diensten aan. Ze wil hen onder meer begeleiden en advies geven bij de inrichting van hun interieur en doet dit via een gepersonaliseerde tentoonstelling en een rondleiding doorheen hun hele galerie en collectie.

Sabrina en Isy praten uitgebreid met hun klanten om harmonieus en sereen hun behoeften en verwachtingen in kaart te brengen.