Wie zijn we?

Galerie Brachot in Durbuy werd in oktober 2020 opgericht door Sabrina & Isy Brachot.

Het is een kunstgalerie waar werken van moderne en hedendaagse kunstenaars worden tentoongesteld in een collectieve opstelling die verandert naargelang de tentoonstellingen die in de loop van het jaar worden georganiseerd.

Galerie Brachot ligt in het hart van Durbuy. De medeoprichters waren gecharmeerd van het kleinste stadje ter wereld, een plaats waar mensen passeren, waar ze elkaar ontmoeten, waar ze kunnen genieten van vrijetijdsbesteding en gastronomie, en waar het nog mogelijk is om tijd te nemen.

Sabrina en Isy verwelkomen de bezoekers van Galerie Brachot graag in deze uitzonderlijke omgeving.

De werken in Galerie Brachot zijn geselecteerd door bezoeken aan ateliers van kunstenaars, de ontdekking van schatten in particuliere woningen en een kundige mix van passie en kennis voor moderne en hedendaagse kunst door de selectie van unieke en belangrijke werken in de carrière van de gepresenteerde kunstenaars.

Deze selectie combineert het oog van de gepassioneerde verzamelaar met de expertise van de wijze galeriehouder.

Galerie Brachot brengt graag haar expertise en advies aan haar klanten door de achtergrond van Isy Brachot te combineren met de frisse en dynamische blik van zijn vrouw die, met haar ervaring in uitgeverij en marketing, een mooi evenwicht brengt tussen traditie en hedendaagse communicatiemiddelen.

In 2020 maken Sabrina en Isy Bachot er een erezaak van om de link te leggen die elke verzamelaar verbindt met de emotie die een kunstwerk biedt. Zij willen hun passie delen voor de geselecteerde werken, de carrière van de kunstenaar, de boodschap die hij of zij wilde overbrengen, zijn of haar betrokkenheid bij de kunstgeschiedenis of bij de huidige maatschappij.

Terug naar de oorsprong van wat een kunstwerk kan overbrengen en het niet slechts reduceren tot wat het ten dele is, namelijk een investering of een speculatieve belegging, een argument waarop de markt tegenwoordig maar al te vaak hamert.

Een kunstwerk is het product van een mens die zijn visie, zijn uitdrukking van de wereld en zijn emoties van het leven met anderen wil delen, om in alle eenvoud een deel van zichzelf te delen met de schoonheid en kwetsbaarheid die kunstenaars sinds het ontstaan van de kunst kenmerken.
Zo besloten Sabrina en Isy hun ruimte Galerie Brachot in Durbuy te creëren.

Naast de verschillende aangeboden diensten wil Galerie Brachot haar klanten ook bijstaan in het advies en de inrichting van hun interieur via een gepersonaliseerde ophanging en een visie op hun volledige ruimte en collectie. Dit reflectiewerk is het resultaat van dialogen en interviews die ons in staat stellen de behoeften en verwachtingen van onze klanten in harmonie te identificeren.

Het begon allemaal in 1915 met Isy Brachot I die een galerie en een tijdschrift, L'Art belge, oprichtte.
Zijn zoon, Isy Brachot II, nam het roer over en richtte een nieuwe galerie op die hij openstelde voor moderniteit met Dali, Léger, Picasso, Ensor, de School van Laethem-Saint-Martin, die bovendien jonge Belgische talenten als Delmotte liet zien.

Zijn zoon, Isy Brachot III, een jonge doctor in de rechten, en zijn vrouw Christine Duchiron begonnen een formidabele samenwerking met de surrealistische kringen die de galerie beroemd zouden maken, die zich vruchtbaar zou blijven ontwikkelen door stromingen als het hyperrealisme, kunstenaars als Beuys, Buren, Opalka, Panamarenko, Gina Pane, Rauschenberg en vele anderen te onthullen.
De galerie Brachot werd buiten onze grenzen bekend door de opening van een ruimte in Parijs en door uitwisselingen met de beroemdste galeries ter wereld (Leo Castelli in New York, Maeght in Parijs, enz.).

Isy Brachot, de vierde in lijn, werkte naast zijn ouders voordat hij in 2000 de leiding overnam van Galerie Brachot en in 2004 zijn eigen galerie begon.


Dat jaar opende hij een afdeling voor hedendaagse kunst, "Galerie Gabriel Brachot" genaamd, in een van de levendigste wijken van Brussel, waar hij jonge hedendaagse kunstenaars tentoonstelde zoals Guillaume Liffran, Sebastien Delire, Alain Bornain, Berend Hoekstra, Hilarius Hofstede, Christian Denzler, Robert Quint, Cathy Coez, enz.

In 2006 verhuisde Isy Brachot naar de Louizalaan en opende de Espace Gabriel Brachot.
 Vanaf 2010 is hij gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst als adviseur van de kunstenaars waarmee Galerie Brachot samenwerkt en die zij al vele jaren verdedigt.

Hij verfijnt zijn expertise in het Belgische surrealisme verder bij René Magritte, aan wie hij zich uitsluitend wijdt en waarbij hij al zijn kennis combineert met zijn familie-ervaring.