Hilarius HOFSTEDE

Hilarius HOFSTEDE (1965)

Geboren in 1965 in Nederland.Hilarius, een sleutelfiguur in de Nederlandse avant-garde, vormde samen met Berend Hoekstra de pseudo "Polynesische Instant Geografie", waarvan de initialen P.I.G. manifestwaarde hebben.

P.I.G. legt de nadruk op verwijzingen naar een gefantaseerde Polynesische beschaving, waarvan zij alleen het oorlogszuchtige primitivisme of het rituele kannibalisme hebben behouden, als een alibi voor een onderneming om de westerse cultuur te ondermijnen.
Zogenaamd werkend als etnografen, nemen ze museum instellingen over.
In de geest van moderne rariteitenkabinetten verzamelen zij transculturele referenties en confronteren pop- en hedendaagse kunsticonen (Joseph Beuys, Andy Warhol, Damien Hirst...) met naturalistische verzamelingen of voorwerpen uit de Marquesas-eilanden.
In een provocerende en prikkelende wanorde die de gevestigde orde uitdaagt, distilleren zij hun eigen creaties in de historische collecties.

Hilarius Hofstede is een controversieel kunstenaar die maatschappijkritiek combineert met historisch besef. Hilarius confronteert onze tijd met de natuur en cultuur van het verre verleden en verbindt niet-westerse beschavingen met zijn analyse van kunst en samenleving.
Hilarius Hofstede's werk richt zich op popcultuur, de natuurlijke ontwikkeling van de buffel en onze sociale ontwikkeling. Uit zijn werk spreekt een engagement.
Hij is een multimediakunstenaar die in staat is beelden te superponeren met combinaties van teksten en texturen.


SELECTED WORK

Sans titre

100 x 67 cm

Technique mixte sur papier

2004

€ 3.500,00

Sans titre

97 x 77,5 cm

Technique mixte sur papier

2004

€ 3.500,00

Discover the works by