Nan GOLDIN

Nan GOLDIN (1953)

Nan Goldin, wier echte naam Nancy Goldin is, is een Amerikaanse fotografe die op 12 september 1953 in Washington is geboren.

Zij is een Amerikaanse fotografe die bekend staat om haar zeer openhartige en persoonlijke portretten.
Goldin's beelden fungeren als een visuele autobiografie over haarzelf en haar naasten, vooral de LGBTQ gemeenschap.

De kunstenaar begon met fotograferen toen hij een tiener was. Onder invloed van modefotograaf Helmut Newton en Guy Bourdin, liet een leraar haar het werk zien van fotografen Diane Arbus, Larry Clark en August Sander. Zij woont en werkt tussen New York, Parijs en Londen.
Sinds de jaren zeventig maakt Nan Goldin intens persoonlijke, spontane, seksuele en transgressieve foto's van haar familie, vrienden en minnaars.

The Ballad of Sexual Dependency (1980 - 1986) is een diavoorstelling van foto's op muziek die haar leven in de New Yorkse subculturen van de jaren 1980 beschrijft en bedoeld is om als onderdeel van een installatie te worden gezien. "De diavoorstelling is echt mijn medium. Ik wilde films maken.

The Ballad of Sexual Dependency (de titel van zijn evoluerende show) is nu een vijfenveertig minuten durende multimediapresentatie geworden van meer dan 900 foto's, begeleid door een soundtrack. Recente tentoonstellingen: 2016 The Ballad of Sexual Dependency, MoMA Het is altijd mijn ambitie geweest," zei ze. The Ballad werd voor het eerst tentoongesteld op de Whitney Biennial in 1985 en het jaar daarop in een fotoboekje gepubliceerd.

SELECTED WORK

Discover the works by